Geen verbod wilde dieren in circussen

Wat is dit?

Foto Geen verbod op wilde dieren in circussen
Uitgegeven op vrijdag 13 juli 2007

(Novum) - Het houden van wilde dieren in circussen wordt niet verboden. Wel wordt een onderzoek ingesteld naar het welzijn van de beesten. Dat schrijft minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg (CDA) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Circussen met wilde dieren kwamen de afgelopen maanden regelmatig negatief in het nieuws. Zo verbood de gemeente Winschoten in september een circus met wilde dieren, omdat ze vond dat beesten als tijgers, olifanten en leeuwen niet voor vermaak moeten worden gebruikt. Ook kwam er kritiek van verschillende actiegroepen. In diverse circussen zou op een onverantwoorde manier met wilde dieren worden omgegaan.

In maart stelde de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) nieuwe richtlijnen op voor het houden en laten optreden van dieren. Hierin staan de behoeften en omstandigheden per diersoort beschreven.

In een reactie op deze richtlijnen en op vragen van enkele Tweede Kamerfracties laat Verburg vrijdag weten niets te zien in een algeheel verbod op het houden van wilde dieren in circussen. Zo zou het nog onduidelijk zijn in hoeverre er problemen bestaan. De minister laat nu een onderzoek uitvoeren om in kaart te brengen welke misstanden gepaard gaan met bijvoorbeeld de trainingsmethoden en het transport van de dieren.

Ook stelt de minister dat gemeenten geen circussen mogen verbieden op basis van alleen de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018