Ľ Crocodile Hunter

Wat is dit?

Foto maandag 4 september 2006 08:41

'Crocodile Hunter' gedood tijdens duiktrip
De AustraliŽr Steve Irwin, wereldberoemd als The Crocodile Hunter, is maandag tijdens het duiken overleden. Hij is door een pijlstaartrog gestoken.

De 44-jarige Irwin was in het noorden van de Australische staat Queensland om opnames te maken voor een documentaire over het Great Barrier Reef, een langgerekt koraalrif voor de Australische noordoostkust.


Steve Irwin, wereldberoemd als krokodillentemmer

Volgens de Australische krant The Sydney Morning Herald is The Crocodile Hunter in zijn borst gestoken. Hij zou daarna zijn overleden aan een hartstilstand. Zijn team vroeg om medische hulp, maar Irwin was waarschijnlijk op slag dood. Opmerkelijk, want pijlstaartroggen zijn niet vaak dodelijk. Waarschijnlijk stak de rog hem in het hart.

Croc
Irwin werd wereldberoemd met zijn televisieprogramma over krokodillen, en dan vooral door zijn enthousiasme (bekijk een fragment). Maar het programma, dat in 1992 voor het eerst werd uitgezonden, maakte van Irwin vooral een nationale held in AustraliŽ.

Hij kreeg prijzen omdat zijn televisieoptreden AustraliŽ populair maakte bij toeristen, maar hij zette zich ook sterk in voor de Australische natuur: hij bouwde zijn reptielenpark uit tot Australia Zoo, een groot natuurpark.

The Crocodile Hunter laat een vrouw en twee kinderen achter: Terri, Bindi Sue Irwin (8) en Robert (Bob) Clarence Irwin (3). Bob was in 2004 nog het middelpunt van een schandaal rond zijn vader. Met Bob op de arm en een dode kip in zijn hand voerde The Crocodile Hunter in zijn Australia Zoo een krokodil. Toeschouwers schrokken, maar natuurlijk bleven vader en zoon ongedeerd.

Door Jan Kooistra[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018