Ľ Nog een Chinese stad plant massaslachting honden

Wat is dit?

Nog een Chinese stad plant massaslachting honden
Uitgegeven op vrijdag 04 augustus 2006 om 15:20:29,

(Novum/AP) - Een tweede Chinese stad is van plan een massale slachting onder honden aan te richten om een verdere uitbraak van hondsdolheid te voorkomen, nadat eerder deze week al bekend werd dat in het district Mouding vijftigduizend honden waren afgemaakt. Dat heeft het staatspersbureau Xinhua vrijdag gemeld.

De autoriteiten in de stad Jining kondigden aan alle honden te zullen afmaken in een straal van vijf kilometer van gebieden waar hondsdolheid is geconstateerd in reactie op de dood van zestien personen in de stad, die de afgelopen acht maanden allen zijn overleden aan hondsdolheid (rabiŽs). Xinhua berichtte niet wanneer de slachting zou plaatsvinden en hoe de honden worden afgemaakt. In Jining leven zo'n vijfhonderdduizend honden.

In Mouding in de provincie Yunnan werd besloten de hondenpopulatie af te maken nadat drie mensen aan rabiŽs waren overleden. Honden die werden uitgelaten werden van hun eigenaars afgepakt en ter plekke doodgeknuppeld, berichtte de krant Shanghai Daily dinsdag. Andere verdelgingsteams gingen 's avonds in de dorpen lawaai maken om honden aan hun geblaf te lokaliseren en vervolgens hun bloedige werk te doen. De slachting heeft veel verontwaardiging bij dierenactivisten gewekt.

De gevallen van rabiŽs in China zijn de laatste jaren sterk toegenomen, mede doordat steeds meer mensen een hond nemen. Op het platteland heeft 70 procent van de huishoudens een hond, terwijl slechts 3 procent van de bevolking is ingeŽnt tegen rabiŽs. In 2004, het laatste jaar waarover cijfers beschikbaar zijn, werden 2.651 sterfgevallen door rabiŽs gemeld.

[Copyright 2006, Novum]
Massaslachting van honden in China
- Bron: RTL Nieuws
Gepubliceerd: dinsdag 1 augustus 2006 @ 02:25
De autoriteiten in de Chinese provincie Yunnan hebben 50.000 honden laten afmaken, nadat drie mensen waren overleden aan hondsdolheid. De hondenbezitters moesten hun eigen hond doodmaken. Als ze dat niet konden of wilden, moesten ze hun hond overdragen aan de politie.

De politie heeft speciale hondenteams ingesteld om ervoor zorgen dat alle honden afgemaakt worden. Elke hond die aangetroffen werd is direct gedood. Daarnaast zijn er controleposten ingesteld in de regio om te voorkomen dat mensen vluchten met hun hond.

Ook dieren die ingeŽnt waren tegen hondsdolheid werden het slachtoffer. Volgens de overheid in Yunnan zorgt inenting niet voor volledige bescherming tegen de ziekte. Er was veel verdriet en woede bij hun eigenaren. De mensen hebben hun hond op vele manieren omgebracht. Sommigen hebben hun honden doodgeslagen of opgehangen. Anderen lieten ze elektrocuteren. In China zijn er alleen regels die beschermde diersoorten beschermen, huisdieren worden niet beschermd.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018