» Dierenpark Planckendael

Wat is dit?

Dierenpark Planckendael verwelkomt derde bonobo

ANTWERPEN - Een derde bonobobaby heeft gisteren in het dierenpark Planckendael in het Mechelse Muizen het levenslicht gezien. Dat deelt het dierenpark vandaag mee. Op een recordtempo zette mama Hermien haar vijfde spruit ter wereld. Het aapje stelt het volgens de eerste onderzoeken wel. Hongo en Habari, die eerder dit jaar geboren werden, hebben er een speelkameraadje bij.


Omdat Hermien het kleine aapje dicht tegen zich aandraagt, is het geslacht en dus ook de naam van de baby voorlopig nog niet gekend. Voor de pasgeboren bonobo zal een mooie naam met waardige betekenis, beginnende met een 'H', gezocht worden. Wie de vader van het jong is, blijft voorlopig nog een verrassing. Zodra enkele haartjes van de neiuwe spruit bemachtigd kunnen worden, kan het lab het vaderschap vaststellen.

Voor Planckendael is de geboorte de kers op de taart van haar 50ste verjaardagsfeest. Het dierenpark coördineert wereldwijd een internationaal kweekprogramma voor de bedreigde bonobo’s, die genetisch maar heel weinig zouden verschillen van de mensensoort.

De draagtijd bij bonobo’s bedraagt gemiddeld 8 maanden. Bonobo’s kunnen 50 jaar oud worden en halen een gewicht van zo’n 45 kg. Ze leven in gemengde groepen. De mannetjes blijven hun hele leven bij hun moeder en de meisjes worden uitgehuwelijkt. In Planckendael zitten nu, inclusief de laatste aanwinst, negen bonobo’s.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018