» Paradise Forest

Wat is dit?

Greenpeace Nederland > Actienieuws Greenpeace start bescherming ‘Paradise Forest’
Global Forest Rescue Station in Papoea-Nieuw-Guinea van start28 februari . Greenpeace start met de bescherming van bedreigde bosgebieden in Papoea-Nieuw-Guinea. Vanuit het 'Global Forest Rescue Station' werken vrijwilligers van over de hele wereld samen met de lokale bevolking. Landsgrenzen worden gemarkeerd, zodat hier niet gekapt kan worden.
Greenpeace start met de bescherming van bedreigde bosgebieden in Papoea-Nieuw-Guinea. Samen met de lokale bevolking markeren we grenzen, zodat hier niet gekapt kan worden. Greenpeace vrijwilligers van over de hele wereld, ook uit Nederland, wonen en werken de komende tijd in het ‘Global Forest Rescue Station’. De Kuni-stam heeft Greenpeace uitgenodigd dit station op hun land op te zetten. De vrijwilligers zullen samen met de Kuni, vanuit deze basis, de landsgrenzen van de stam afbakenen. Hierdoor wordt de allesvernietigende houtindustrie gestopt. Het Greenpeace-schip de Rainbow Warrior gaat tegelijkertijd op Forest Crime Patrol vanuit hoofdstad Port Moresby.

Jaarlijks gaat zo’n 13 miljoen hectare oerbos verloren, dat is vier keer Nederland! Met name de tropische regenwouden staan onder grote druk. Deze wouden zijn van groot belang voor talloze bijzondere diersoorten, waaronder veel soorten die nog niet eens bekend zijn. Zo werd twee weken in het Indonesische deel van Nieuw-Guinea nog een bijzondere boomkangoeroe ontdekt. Bovendien zijn miljoenen mensen voor hun overleving afhankelijk van deze oerbossen

Beschermen tegen houtkap
Het Global Forest Rescue Station is gesitueerd bij Lake Murray, Papoea-Nieuw-Guinea. De Greenpeace vrijwilligers helpen drie Lake Murray stammen, bij het vaststellen van hun rechten over een gebied met een grootte van 300.000 hectare. Dit gebeurt door middel van het identificeren, markeren en het in kaart brengen van hun grenzen. Dit zal de stammen helpen het oerbos te beschermen tegen de allesvernietigende en illegale houtkap.

Het Kuni stamhoofd Sep Galeva: “We willen ‘nee’ zeggen tegen de opkomende houtindustrie, die alles verwoest. We willen kleinschalige houtkap door de landeigenaren, op een duurzame en milieuvriendelijke manier”.

No Time To Waste!
Tachtig procent van de oerbossen die oorspronkelijk op aarde voorkwamen zijn reeds gekapt of platgebrand. Sommige stukken oerbos zijn zo versnipperd, dat het ecosysteem niet meer goed functioneert. De illegale houtkap in het Paradise Forest viert hoogtij en vormt een grote bedreiging voor de nog resterende oerbossen, vooral in West-Papoea en Papoea-Nieuw-Guinea. Als de plundering van het Paradise Forest in het huidige tempo doorgaat, is er rond 2020 weinig over van het eens zo weelderige regenwoud.

Minister Veerman
Nederland is medeverantwoordelijk voor het razendsnel verdwijnen van de laatste stukken oerbos in deze wereld. Illegaal hout komt nog steeds ons land binnen. In een open brief aan minister Veerman, vraagt Greenpeace zijn grenzenloze inzet om de vernietiging van de oerbossen te stoppen. Minister Veerman kŕn de vernietiging stoppen, door zich o.a. op de komende internationale biodiversiteitstop in Brazilië zich hard te maken voor bescherming van illegaal hout. En bij de Europese Landbouwraad kan hij pleiten voor een importverbod op illegaal hout.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018