Ľ Hwang kloonde wel hond

Wat is dit?

Foto 'Hwang kloonde wel hond'
Uitgegeven op dinsdag 10 januari 2006 om 09:01:43, bijgewerkt om 09:45:18

(Novum/AP) - De Zuid-Koreaanse wetenschapper Hwang Woo-suk heeft wel een hond gekloond, maar geen menselijke embryonale stamcellen. Dat heeft de Nationale Universiteit van Seoul dinsdag bekendgemaakt. Hwang nam vorige maand al ontslag als hoogleraar aan de universiteit, nadat was vastgesteld dat hij niet zoals hij beweerde elf stamcellijnen had gecreŽerd. Een onderzoekspanel van de universiteit heeft nu bovendien geconcludeerd dat er geen enkel bewijs bestaat dat er ooit menselijke embryonale stamcellen zijn gekloond.


Hwang claimde in 2004 in een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Science een menselijk embryo te hebben gekloond en daar stamcellen uit te hebben verwijderd. Het onderzoekspanel heeft nu geconcludeerd dat het artikel was gebaseerd op verzonnen gegevens. Hwangs claim dat hij er als eerste in is geslaagd een hond, de Afghaanse windhond Snuppy, te klonen is volgens het panel wel juist.

De val van Hwang, wiens spectaculaire onderzoeksresultaten hem in zijn land een heldenstatus bezorgden, werd in november ingezet, toen bleek dat hij in strijd met de ethische regels voor zijn onderzoek eicellen had gebruikt die waren gedoneerd door twee van zijn wetenschappelijk medewerksters. Hwang zei van niets te hebben geweten, maar nam wel de verantwoordelijkheid op zich. Volgens het panel heeft een van de twee betrokken vrouwen echter gezegd dat Hwang met haar mee is geweest naar de kliniek waar ze eicellen doneerde.

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Klok

Plaatjes

Mijn hond Kyra !

  • Click to Mix and Solve Klik op de puzzel om deze opnieuw in elkaar te zetten!

Greenpeace

50+net

  • Image hosted by Photobucket.com

Wereld Natuur Fonds

  • Photobucket - Video and Image Hosting

GREENPEACE

  • http://www.greenpeace.nl/

Dierenbescherming

Dieren & Dierenbenodigdh

Birdsland

Klasgenoten

Bravenet.com

Maak je eigen tekst

eKUDOS

Banner

Label

Tijd

Mijn eigen puzzel-tuin

Image

Land&Tuinbouw,Veeteelt


Free Hit Counter
printer cartrige
Copyright 2002-2018